Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Hyldgårdsmarked

Hyldgårdsmarkedet løber af stablen hvert år den sidste lørdag i august.

Markedsdagen foregår på "torvet" ved Hyldgård institutionerne.

Hyldgårdsmarkedet bliver alene drevet af frivillig arbejdskraft, og da der er rigtig meget aktivitet i dagene op til markedet, samt på selve dagen, kan vi altid bruge frivillige hjælpere. Så har du lyst og lejlighed, så er din hjælp meget kærkommen. Der hænger sedler i Børnehaven Hyldgård, hvor I kan skrive jer på under de forskellige gøremål.

Hyldgårdsmarkedet har udviklet sig til meget siden starten for over 20 år siden, både hvad angår boder, aktiviteter og omsætning.

Grundlaget har fra start været at lave et arrangement der kan samle byens børn, forældre og bedsteforældre ved et marked krydret med underholdning og aktiviteter.

Den primære tanke var, at byens børn skulle opstille boder, prissætte og sælge legetøj til andre lokale børn for derved, at få noget nyt legetøj og genbruge tingene. Gevinsten skulle udover at lære børnene godt købmandskab og hyggeligt samvær være, at skaffe penge til større anskaffelser, f.eks. busser til institutionerne i Hyldgård.

Busserne bliver brugt til mange ting, bl.a. ture i skoven, til stranden og mange andre aktiviteter ud af huset, hvilket ikke havde været muligt i samme omfang, hvis man ikke havde busserne.

Den 15. maj 1991 købte børnehaven, fritidshjemmet og klubben, minibussen "Gertrud". I 1996 købte vi dens kollega "Gunnar", som nu er gået på pension og en ny "Gustav" er indkøbt i 2003. I 2008 blev "Gurli" købt, så vi på nuværende tidspunkt har 3 minibusser til rådighed.

Behovet for bus opstod, da vi gerne ville ud i naturen med børn i små grupper, og busserne bliver i dag brugt flittigt til mange besøg rundt om i lokalområdet, er med på lejr osv.

Du kan læse mere om Hyldgårdsmarkedet på Hyldgårdsmarkedets hjemmeside

Børnehaven Hyldgård
Hyldgårdsalle 5  -  7430 Ikast
Tlf 99 60 48 60  -  bornehavenhyldgaard@ikast-brande.dk